Haber Ar?ivi

Aliağa Okul Servis sürücüleri Eğitim Halk Eğitim ile ilgili görsel sonucu

25.10.2017 tarih ve 30221 sayılı Resmi Gazete ’de yayınlanan Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği ve bu yönetmeliğe bağlı olarak Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün 06.12.2017 tarih ve 20939112 sayılı genelgesi kapsamında okul servis araçlarında faaliyet gösteren araç sürücüleri ve rehber personeller “Okul Servis Araçları Sürücüleri Eğitimi” ve “Okul Taşıtları Rehber Personel Eğitimi katılıp Bu sertifika  Alma zorunluluğunu getirilmiştir.

Aliağa Tüpraş  Halk Eğitim  bünyesinde  gelecek hafta itibaren  Okul Taşıtları Rehber Personel Eğitimi ve Okul Servis Araç sürücüleri  Eğitimi kursları başlatmayı planlamaktadır.

Kursa katılmak isteyenlerden  istenecek belgeler aşağıda belirtilmiş olup Kursa katılacak olanların  evrakların asıllarıyla birlikte Tüpraş Halk Eğitim  Müdürlüğüne  müracaat etmeleri gerekmektedir.

Rehber Personel Eğitim için İstenilen Belgeler:

-Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (22 Yaşından gün almış olmalı)

-Öğrenim  Belgesi (Lise Mezunu olunmalı)

-Sabıka Kaydı

-Sağlık Raporu (Aile Hekiminden alınabilir)

Araç sürücüleri Eğitim için istenilen Belgeler:

Nüfus cüzdanı Fotokopisi (25 yaşını tamamlamış ,66 yaşından gün almamış olunmamalı)

-D sınıfı sürücü belgesi içim beş yıllık,D1 sürücü belgesi için en az yedi yıllık sürücü belgesi fotokopisi

-Şoförlük mesleği bakımından her beş yılda bir yetkili kuruluşlardan psikoteknik açıdan sağlılık olduklarını gösteren rapor fotokopisi

-Yurtiçi Yolcu Taşımacılığı Sürücü Mesleki Yeterlik Belgesi Fotokopisi

-21/09/2066 tarihli ve 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanunu çerçevesinde alınan Mesleki yeterlik belgesi fotokopisi

-Sabıka kaydı(e-devletten alınabilir)